Xdream III Lüllemäel, 2. koht

Võistkond Ekstreem Adventure Team koosseisus Leivo Sepp, Margus Marrandi (Maku), Elo Saue (ruotsi äss). www.xdream.ee

Seekordne Xdreami etapp toimus Lüllemäel, Karulas. Samas piirkonnas toimus 2 aastat tagasi rogaini MM kus me Kajaga osalesime ja 19. koha saavutasime.

Rattaralli

image

Selle etapi kohta on kindlasti igaühel oma tore nägemus. Kõigepealt pandi minema nagu oleks tegemist vähemalt Tartu Rattaralliga ja kui siis mõne hetke pärast taas võistluskeskusse jõuti, oli mõne hoog juba veidi raugenud ja hakati rahulikumalt uurima.

Meie sõitsime korraldajate lubatud ~40km täis. Erinevalt ISC naistest, kes ALATI sõidavad selliste ülesannete korral teistest vähem – seekord siis 26km. Nad ilmselt on liiga laisad et rohkem sõita. Tugevad aga – nagu ISC mehed ja Kadarbiku ‘porgandi’ tiim seevastu tegid 65km pikkuse otsa.

Olime selle geniaalse etapiga jäänud peaaegu tagumisse poolde.

Jalgsi valik

Kuna jooks ja orienteerumine tavalise kaardi järgi on suure Maku üks tugevamaid külgi, siis hakkas meie enesetunne paranema. Kuna ratta-ala oli paksult rattaid täis siis tegelikult arvasime, et oleme ühest viimastest tiimidest – kuigi lõviosa moodustasid seal B-raja rattad.

1. kanuu

Kanuu oli juba ette vaadatud, et mingit ülevedamist-jooksmist-ujumist sel korral ei toimu. Hiljem selgus et 2. kanuu ajal oli väike Maku (suure Maku väikevend) ikkagi ujumas käinud, kuni Twisteri Andres (Minn) ja Sven teda teisel pool poolsaart ootasid.

Kanuu eelviimases punktis kohtusime Randy tiimiga ning saime teada, et Kadarbiku Porgandid tõmbavad meile jõudsalt järgi. See lisas meile võistlusvaimu, kuna siiani arvasime et enamik tiime on läinud.

Eraldi ratas

Maku – 15C, Elo – 15B, Leivo – 15A.

Laevade pommitamine

Vahuri Inglid ütlesid selle mängu kohta male ja mõned teised arvasid jällegi et nüüd on ära lahendanud sudoku.

Koridor-orienteerumine

Algul jooksime mööda teed kuni lint lõppes, sest Elo teadis et lint on sinna selleks tõmmatud et hullud seiklussportlased lindi taga ühte väga väärtuslikku taime ära ei tallaks.

Siin jõudsid meile järele Kadarbikud ja Randy’d ning ca pool jooksust tegime sõbralikult koos. Olekski koos lõpetanud kuid meie Makul oli toss väljas. Õigemini oli tossust jalg väljas, altpoolt. Installeerisime mõningase koguse hõbedase teibiga tossutalla endisele kohale. Ja Makul oli jälle toss sees.

Hiljem oli Maku nagu vandersell, kuna enne tõukeka etappi vahetas ta katkise tossu terve vastu.

Ratas

Sõit viis tagasi läbi paari punkti järve äärde. Õnneks aga pidime seekord ise orienteeruma ning seetõttu oli ratta teises punktis koos ISC-ga ja kanuusse jõudsime 5 minutit enne Porgandit.

2. kanuu

See oli üks lahe etapp. Tihedas udus polnud isegi mõla otsa näha, rääkimata kaasvõistlejatest. Seega pideva teineteise nimede hüüdmisega kontrollisime kas on ikka oma tiimiliikmed kanuus.

Nii mõneski kohas saime tänud Randyde kanuule punktile päris hästi peale. Kuid kahjuks olime ka ise teistele tiimidele ja eriti tagantpoolt tulevale ohtlikule Kadarbikule nähtavad.

Seetõttu siis nemad ei võtnudki seda taktikat, et oleks poolsaarest kanuu üle vedanud. Sest praktika näitas, et sellega kaotas nii mõnegi väärtusliku minuti.

ISC ees, Kiirrong teisena ja Ekstreem-Kadarbik kohe järel kanuud lõpetamas.

Ratas

Nagu juba alguses kokku leppisime – siis Lüllemäe = Linn.

Seega nüüd oili vaja vaid ratastega linna tagasi kütta. Kadarbik koos Männikumäe meestega tegi kõva tempsi. Meie olime veidi rahulikumad – aga mitte liiga. Sest kui nad ikkagi eemalduma hakkasid, arvasid mu kallid tiimikaaslased, et võtame nad kinni (ma muidugi oma võhiklikkuses ei saanud aru, miks me nad üldse eest ära lasime).

Küsisin kas jaksu on ja et kui palju ma ees võin juurde panna. Selgus, et sirge peal võib panna küll aga tõusudel pidi nats tagasihoidlikum olema. Igatahes kui me siis ühel hetkel neil sabas olime ei suutnud nad oma üllatust variata ja suurte silmadega Viivi küsis et kuidas te siia saite.

Puulehtede mõistatamine

Agronoom Maku - nagu me omavahel rääkisime, taandas ennast puulehtede mõistatusest, kuna eelmine kord klotsidega saime 5 trahviringi.

Elo nimetas kiirelt kõik puud ja nii saime tõukekatele 15 sekundit peale Kadarbikku.

Tõukeratas, Kick-bike

Edasi-tagasi tõukeka tiir kohalikus linnas. Vot see on üks ala, kus mina pole veel leidnud head moodust teineteise aitamiseks. Lükata ei saa, tõmmata mõne pika kummiga ? jälle kahtlane värk. Nii me siis suundusime viimasele jooksule juba 2 minutit peale Kadarbikku.

Jooks-ronimine-jooks

Elo ütles, et “ma lootsingi, et lõpus ei pea hakkama rapsima”. Seega võtsime pisut rahulikuma tempoga viimast jooksukat.

Kui ronimistorniga mäe otsa hakkasime minema, siis seal metsas oli nagu värav – Elo ja mina saime veel enne hullunud nägudega metsast välja hüppavat ISCi tiimi metsa sisse lipata aga Maku andis neile viisakalt teed. See oli hetk, kus nad ajasid taga Suusa Jüngreid ning edestasid viimased finišis suisa alla minuti.

Mäkke ronides tulid vastu Kiirrong koos Porganditega, ka nemad olid otsustanud et viimastel kilomeetritel tuleb ikka omavaheline koht paika panna. Ähkisid ja puhkisid nad kõik seal ja polnud mõistlik nende teele tee jääda.

Lõpp

Suurepärase võistluse tulemusena saime segatiimie arvestuses 2. koha ning üldarvestuses 9. koha.

Rajal olime 9h 24min.

Kaja: Xdreami öine etapp Karulas- Oh meid kavalpäid!

Martti: Xdream Lüllemäel 31.07.2010-01.08.2010

Viljar: Öine xDream Karulas

Soosambla: Xdreami öine etapp Lüllemäel

Inglid: sihitult sihitud sihid

Lisa kommentaar

Loading