Tartu Suvejooksu 2 koht

20. augustil 2015, ehk täpselt Eesti taasiseseisvumise päeval toimus Tartu Suvejooks 10km. http://www.treenitus.eu/ 

2. koht ajaga 10:46. Minu vanuseklass M40 ja vanemad. 10km keskmine jooksutempo 3:40. Üldarvestuses 12. koht.

http://www.treenitus.eu/img/TSJ_10km.htm

Tore oli näha noori tüdrukuid esireas. Ei tea kas nad soovisid ära kasutada võimalust et seista koos kiirete poistega või tahtsid lihtsalt oma ilu fotograafile poseerida. Sest peale starti pidi hakkama kohe esimesel 10m peale trügima. Tüdrukud arvasid kindlasti, et noormehed on ebaviisakad, kui niimoodi kohe trügima hakkavad, et tüdruk tuleb ju ikka enne uksest (finišist?) läbi lasta Naeratus

Muidugi meile meeldib, et tüdrukud niimoodi esinevad aga V. Košelevi kõrvalt on mõistlik startida jooksjatel kes ka seal esikümne kandis jooksevad.

image

Start nagu ikka, kiire. Esimene kilomeeter 3:20. Asfalt. väga hea joosta tiheda sammuga. Lasin vaikselt 10-pealise juhtgrupi eest ära, kuna teadsin et nendega koos mul küll pole mõtet joosta. Teine kilomeeter ajaga 3:30. See tempo juba sobib paremini. Teise km lõpuks oli pulss laktaadilävel, seega tempot tuleb hoida.

Aga siis – siis tuli maastik ning 2km vältel pehme saepuru tee, mis lihtsalt imes edasiviiva jõu endasse. Tempo langes koheselt 3:40 ja 3:50. Viies ja kuues km olid taas kõval pinnasel ning tempo tõusis tagasi 3:34 ja 3:36 peale. Pulss ilusti üle laktaadiläve nagu nii lühikesel jooksul peabki olema.

Tartu Suvejooks 2015 Leivo Sepp 2. koht vanuseklassisAnalüüsides aga jooksu kadentsi, näen et kuni saepuruteeni oli see 187, kuid pehmel langes see 173-ni. kui uuesti kõva pinnas saabus, olin tõstnud kadentsi vaevalt 177-ni.

Ja siit hakkaski minu jooksu allakäik. Suutsin head tempot hoida täna sammu pikemaks venitamisele ja mitte niivõrd sammu tiheduse tõstmise arvelt.

See paistab koheselt silma ka jooksufaili analüüsides. Kuni finišini oli kadents 176-177. Ja seetõttu langes ka tempo taas 3:50 peale, kuigi tingimused jooksmiseks olid suurepärased.

Mul on veel kõvasti tööd oma kadentsiga. Sest kiirema tempo suudan saavutada tihedama jalgade tööga. Sammu võib teatud maani pikendada, kuid kuskil tuleb piir ette ja edasi arenemiseks on vaja sammu tihedust tõsta. Selles suhtes eriti rahul enda jooksuga pole.

Näitena siia kõrvale, et trennis tempoga 3:50 asfaldilõiku joostes on kadents 197-199. Vot sellise numbriga on vaja järgmine kord 10km joosta.

Tartu Suvejooks 2015 Leivo Sepp 2. koht vanuseklassis

Tartu Jooks 2. koht

Lisa kommentaar

Loading