Euroopa 2009 kultuurid

Poola pakkus meile juba aastatepikkuse traditsioonidega harjumuspärast laagriplatsi koos ujumiskohaga.

BERLIIN

Joonlauaga tõmmatud arhitektuur, piinlik puhtus ja täpsus mida kohtab igal sammul. Berliini müüri ääres toimuv viisaäri.
Berliini müüri ääres

Uudne oli asjaolu, et läbi kogu Berliini kulgeb endise müüri joon, seda ka üle suurte automagistraalide – vt. järgmisel pildil olevat joont üle autotee.
Berliini müür läbi linna

AMSTERDAM

Ratastega Amsterdami Maailma enim jalgratastunud linn, lisaks muidugi sex, drugs and rock’n’roll. Campingus võeti meid öösel kell 12 rõõmuga ja naeratades vastu sõnadega, et “kohti on meil siin küll”. Tegelikkuses olid seal aga telgid kaks korda tihedamalt kui roheliste rattaretkel ning piisava suurusega koha valimine seal kanepilõhnalises ja ilmselgelt pilves olevate hipide vahel oli tõeline väljakutse.

Vahakujude muuseum, Van Gogh, punased laternad ja öine jalutuskäik.
Amsterdamis

HOLLANDI TAMM

IMG_7865Võimas infrastruktuur, mis on loodud ühe riigi kaitseks mere eest.

Samas on andnud loodus väga hea võimaluse randade loomiseks nii ühel kui teisel pool tammi.

Meie nautisime rannamõnusid muidugi Atlandi Ookeani poolel, tunnetades hoovust mis viis väga kergelt väiksemad mere peale ära. Õnneks aga olid seal spetsiaalsed ujuvkaitsesüsteemid ees, mis takistasid inimeste ära kadumist.

LONDON

London EyeKahekordsed bussid, punased telefoniputkad, ümmargused ja samuti punased postkastid, eritabased taksod jpm. Muudest asjadest ka London Eye, Trafalgar square, Tower Bridge, Big Ben, Oxford street.

Järgmisel pildil oleme 135m kõrgusel Londoni kohal ühes klaaskuplis sõitmas. See oli kõrge.

 

ŠOTIMAA

IMG_8012Ja olemegi jõudnud Marise mõnusasse ja külalislahkesse majja. Juuresoleval pildil olev juust laual ei olegi juust, vaid kilone martsipanitükk millest lapsed imevahvaid komme voolisid.

Oleme õnnelikud ja rahulolevad.

Lisa kommentaar

Loading