Suusatades tööle

Tänaseks (14. jaanuar 2016) on Tallinnas nii palju lund maha sadanud, et otsustasin tööle minna suusatades.

Kuna eilse suure tuisuga jooksin sama marsruudi töölt koju (20 km), oli enam kui kindel, et ega vahepealse ööga midagi sellega ei juhtu. Juhtumise all pean silmas, et keegi valab koorma liiva või killustikku kusagile tee peale või hoopis on tee asfaldini puhtaks roogitud.

Äratus oli sätitud 6:30 peale, kuna oli arvata, et ega liikumise tempo just kiirusrekordeid püstitama ei hakka.

Suusatamine BWCKui oli esimese kilomeetri läbinud ajaga 6:43, mõtlesin et nii jätkates ma küll tööle ei jõua. Aga see oli vaid algus, järgmised kolm kilomeetrit olid praktiliselt kõik üle 8 min. Teate, see oli koht kus mõtlesin et keeran koju tagasi, sest ma tõesti ei plaaninud tööle jõudmiseks 3-e tundi. Värske 30cm paksune lumi polnud just ideaalne tingimus tööle jõudmiseks.

Jõudsin aga Hiiu-Õismäe kergliiklusteele ning seal olid trakatsid maa just kenasti puhtaks lükanud, nii et uisusammuga Hiiu suund oli täitsa hea minekuga.

Kitsarööpa tee oli samuti suurepärases seisus, Vana Pärnu mnt-l oli kitsas kõnnitee, seal siis paaris ja vahelduv, Järve mets oli taas hea suusarada. Järvevana teel oli peaaegu OK, see oli ka ainuke koht kuhu kogu trassi peal oli pisut kildu pandud aga see oli juba lume sees.

Tipa-tapa jalakäijate tunnelist läbi, Veerenni paaristõukega. Herne tänav ning sealt juba viimane lõik Rävala 5-e ette “Veerpalu vahelduvaga”.

Kokku siis hommikune suusk 20 km ning pisut üle kahe tunni.

Lisa kommentaar

Loading