uued PDAd ei tunne COM-porti

Hakkasin ühendama PDA-d SAT-telefoniga. Plaanisin siia panna pildid ja rääkida oma toredatest kogemustest tehnika koostööle panekul.

Esimene takerdumine:

Defineerisin PDA-s uue dial-up connectioni ja ütlesin et kasuta "Hayes Compatible modem" - tegelikult siis standartne COM1 pordi kaudu modemiga ühendumine.
Kuid võta näpust, nii kui ühenduma hakkad, kohe teatab et ei saa ja kontrolli seadeid

Teine takerdumine:

Leidsin internetist juhised selle kohta, kuidas panna koos tööle iPAQ 6340 ja Motorola 9505 üle infrapuna liidese. Vau, väga lahe. Kui com-port ei tööta, eks proovime siis IR-liidese kaudu helistamist.
Võtan telefoni kätte ja uurin teda iga külje pealt, kuid kusagilt ei suuda tuvastada IR-aknakest.
Peale mõningast otsimist leidsin artikli , mis jutustas mulle sellest, et uuel mudelil Motorola 9505A mida meie omame - on IR pordi asemel aku laadimise pesa. ja IR tal enam pole. Loobun IR mõttest.

Kolmas takerdumine:

Hakkasin COM-pordiga edasi tegelema. Kaevasin internetis ringi ning leidsin toreda avastuse, et PDA-s tuleb väline klaviatuur ära keelata, kuna see kasutab COM-porti ise.
Oi kui tore :-) keelasin klaviatuuri ära ning ennäe - hakkaski dial-up'i initsialiseerima. Aga telefonini ei jõudnud - äkki midagi telefonis viga 

Neljas takerdumine:

Dial-up PDA peal näitab et "connecting .." kuid SAT-telefoni peal ei midagi. Kui panin SAT-telefoni arvutile taha, siis õnnestus ilusti esimese korraga välja helistamine. Kuid PDA-ga millegipärast mitte.
Otsisin internetis edasi - leidsin. Artikkel, kus on kirjas see, mida PDA oskab ja mida mitte. Ning sama asja tõestuseks ka kaks foorum1, foorum2, foorum 3.

Sellest HP datasheedist ja nendest foorumitest sain ma aru, et

HP uusimad iPAQ-id EI TOETA ENAM COM-porti selle standardses RS-232 versioonis.

Ja lõpuks võtsin ma ühendust otse HP-ga, neil on väga tore teenindus - kohe online chattimine nende technical suppordi inimestega. Ja tulemus on sama - nende soovitus oli, et pöördu oma SAT-telefoni tootja poole.

I, understand the situtation you facing through, I would have gladly assisted you in the issue but we do not have any notes regarding the same and I suggest you to contact the vendor of SAT phone as they will be well equipped to resolve the issue. 

Ma kasutan mõlema tootja uusimat mudelit - HP iPAQ tuli sügisel välja, Motorola SAT-telefon tuli detsembris välja - ja nüüd olen tõsise probleemi ees.

SAT-telefon suhtleb väga vana ja teada standardiga RS-232, kui HP lõpetas selle toetamise oma uusimates iPAQ-des.

Nädala pärast peame juba lennukis istuma !!

Kommentaarid (2) -

  • Leivo

    13.01.2005 04:15:21 | Vasta

    Leidsin ise ühe sellise viguri: http://www.free2move.se/prod_spp.htm
    Tegemist on klotsiga, mis teeb bluetoothist serial-pordi, ehk com-pordi.
    AGA, see maksab jube palju - peaaegu 2000 EEKu (Tevalo müüb) ja see vajab välist toidet.
    Ja pealegi pole garanteeritud, kas sellega saaks ühendatud..

Lisa kommentaar

Loading