Viljandi järvejooks - TEHTUD!

Rada
Viljandi jävejooks - pikkus ca 12,5 km
Veidike rajast: ikka uskumatult palju mägesid on seal Viljandi järve ümber, maastik oli mõnusalt vaheldusrikas, kordagi ei tekkinud rutiini. Pidevalt pidi olema valvel järgmise kurvi, tõusu või languse osas.

Parim koht sellel rajal on loomulikult kõige tagumisest tipust tee pealt metsa keeramine - seal on päris korralikult mudane - absoluutselt sobilik lähenemine multisportlasele. Kuna ma olin selle lõiguga arvestanud, siis olid mul jalas pühapäevasest võistlusest veel kuivamata tossud ja nii oli hea nendega otse läbi muda panna ning mööduda kümnetest inimestest, kes püüdsid kikivarvul hüpata oma lumivalgete eliit-maratoni tossudega mättalt mättale.

Jooksurajal sain kokku ka Tõnukesega Ekstreempargist, kellega oli meil rajal tihedaid kontakte stiilis tema ees ja mina ees.

Aeg
Täna oli minu lõpetamise üldkoht 275 ning aeg 49:48. (lõpetajaid üle 2200, rekordiline osavõtjate arv). Keskmine kiirus 4min/km.

Sedapuhku siis minu jaoks teine kord ümber Viljandi järve joosta. Esimene kord oli aastal 2002. Tookord oli 357. koht aeg 53:47 (lõpetajaid 925).

Seega, olen parandanud oma kohta 4 minuti võrra, mida pean väga heaks tulemuseks.

Kommentaarid (6) -

 • Tanza

  02.05.2007 14:30:48 | Vasta

  Ma arvan, et ümber Viljandi järve on umbes 11,5km, see arvamus põhineb küll enda jooksukiirusel, samas oleks tore kui mõni GPS seadme omanik oskaks täpsememalt öelda.

 • Leivo

  02.05.2007 15:30:47 | Vasta

  Ahsoo,
  Minu esitatud number 12,5km põhineb nende kodulehe andmetel.
  Ehk peaks ükskord siis trenni mõttes minema ja sama raja koos GPS-ga läbi jooksma.
  Eilsel jooksul joosti põhiliselt ikka sealt tänavate kaudu, mitte üle heinamaa.

 • Sirli Twisterist

  02.05.2007 19:54:48 | Vasta

  Mulle meeldis ka see mudane koht! Tundus nii koduneSmile Paljudele vist ei meeldinud, sest mitu inimest keerasid täpselt minu ees otsa ümber ja hakkasid tagasi jookmsa, öeldse, et "sealt ei saa läbi!". Mina kohe mõtlesin, et mis ei saa, iga aasta olen saanud siis saan nüüd ka! Kahju oli ühes noormehest kes mu taga karjus: "Appi, mu toss jäi mudase kinni" ja ühes neiust, kes kukkus ning telefon, mis oli tal käes, sai mudaseks. Aga muidu oli ju mõnus ilm jooksmiseksSmile

 • Andres P

  03.05.2007 2:08:25 | Vasta

  Heip.
  Jooksin t6+GPS pod komplektiga ja sain distantsiks 11,53 km. Kuigi ega siin päris ametlikku polegi, sest paljuski sõltub asi ju rajavalikust. Mina tegin panuse ühtlasemale maastikule ja jooksin tänavaid pidi (versus järveäärne kruusakas). Aga eks sealgi oli varainte majade vahelt lõigata.

 • Leivo

  03.05.2007 3:00:25 | Vasta

  Suurepärane - ringi pikkus kattub seega Tanza pakutuga.
  Asja miinuspool on aga see, et siis järelikult oli ka keskmine kiirus aeglasem... nii sinna 4:20 kanti.

 • alo

  02.05.2008 18:11:29 | Vasta

  mina jooksid Polari seadmetega ja sain 12,2km. Eks väike eksimus ole ka veel sees, pigem oli nõks vähem.

Lisa kommentaar

Loading