Tiger Mountain maraton ja 2000 tõusumeetrit

Plaanitud 20km otsa asemel tuli üllatuslikult kokku peaaegu maratoni pikkune (41 km) distants siin 31 kraadises kuumuses. Alustasin Issaquah linnakesest ning läbisin kõik Tiger Mountain tipud. Tõusumeetreid kogunes 2000m ning aega kulus veidi üle 7 tunni, 3.8.2014.

Bus TrailKuidas saab sügavale metsa buss?

Ümberringi on suured ürgpuud ja tihedad põõsad ning üldse on see mäe peal? Kunagi väga ammu aga läks sealt tee ning selle bussiga veeti mäkke metsatöölisi 1950 aastal. Siis aga pargiti see buss teeserva ning kasutati majutusena kuni viimaks 1954 aastal jäeti see täielikult maha.

Kenworth split-level bus Tiger MountainMehed keerasid mootori ja muud paremad asjad välja ning järgneva 60 aasta jooksul ongi bussi ümber korralik mets kasvanud. Originaalis on tegemist 1930 aastal ehitatud Kenworth split-level bussiga.

West TigerTracki kirjeldus mäe tundjatele.

Issaquah - Bus Trail – Nook Trail – Unmaintained trail – West Tiger 3-2-1 TOP

West Tiger on kolmetipuline, jooksin need kõik muidugi läbi.

South TigerBootleg Trail – East Tiger Mountain Trail – East Tiger TOP

East Tiger on kõige kõrgem tipp ning selle on vallutanud FS (Full Suspension) mägirattad. Sealt tipust läheb alla väga vinge MTB track. Seekord siis joostes see track.

Christmas TreeÜks vahva jõulupuu oli keset metsa ära eksinud. Nii nagu bussi olemisest keset metsa oli raske aru saada, on ka seda raske mõista, kuidas saab sügavale metsa mägede vahele tekkida jõulupuu? Igatahes oli see väga tore üllatus. Esimesed märked sellest puust pärinevad aastast 2002. Ja sellele lisatakse jätkuvalt ehteid – asukoht Bootleg Trail.

East Tiger Mtn Trail – Middle Tiger Trail – Middle Tiger TOP

Hidden Ent in the forestTiger Mountain Trail – South Tiger TOP

Middle ja South Tiger tipus käiakse väga vähe, need rajad olid väikesed ning inimesi seal ei kohanud. Küll aga juhatas üks tore puuslik Ent ärapööramiskohas South Tigeri tippu teed.

Tiger MountainTiger Mtn Trail – 15 Mi RR Grade Trail – Hidden Forest Trail – One View Trail – Poo Poo Point Trail – High School Trail – Issaquah.

Väga mõnus treening. Seal on nii palju lahedaid radu, et võid vabalt unustada ennast trenni. Märkad alles kui pimedaks läheb, et peaks hakkama kodu otsima.

Lisa kommentaar

Loading