Joostes tööle, joostes koju

Aasta algus lubab taas rahulikumat perioodi ning sarnaselt eelmise aastaga tallan juba pikalt sissekäidud rada.

Kui hommikukarguses kell 7:40 tossud õue järele hüüavad, pole mul muud teha kui nendega kaasa lohiseda. Olgu külm, sadagu vihma, tuulaku torm või üüraku äike - miski ei aita.

Garmin vajutab nuppu ning aeg läks käima. Täpselt 6 kilomeetri pärast avab Microsofti kontor, Rävala 5 mulle oma ukse ning olen oodatud pesema ja tööasjule.

Ainuke vabandus on esmaspäeva hommik, siis on lubatud autoga minna ja puhtad särgid kaasa võtta. Ja muidugi ka reede õhtu, sest kuidagi on vaja nädala pesu koju saada.

Kui kolmapäeva hommik tervitas –18 kraadiga siis neljapäeva hommikune –15 tundus igatahes päris soe. Seevastu reede üllatas taas –20 kraadise temperatuuriga. Ja et see külm oli, sain sellest aru kui meie teised kontoritöötajad oma punaseid ninasid hõõrusid kui olid parklast kontorisse jõudnud.

Pean ütlema ka, et kolmapäevane 2x2000 lõigutrenn õhtuse kojujooksu sees, oli üllatavalt lihtne. Hoidsin ennast siiski tagasi, kuna ilm on külm ja hetkel siiski olen pelgalt mahu tõstmise faasis ning sel ajal pole hea liigselt lõikudega pingutada. Õigupoolest ei peaks lõike selles faasis üldse tegema.

Paari nädalaga krutin mahu normi piiresse ja siis võib ka tõsisemalt lõike sisse võtta. Käesoleva nädala kilometraaž on alustuseks 82km.

Lisaks tegin rattaga pukil FTP testi ära, võrreldes suvise maanteel tehtud testiga olen grammikese tugevam: 3,4 W/kg (suvel) vs. 3,6 W/kg (2016 jaanuar).

Laupäeval käisime Kajaga Koitjärve rabas külma kõlinat kuulamas ja raba hingust nuusutamas. Suusad olid all, kuigi kohati tundus et need rohkem segavad kui abiks on.

Koitjärve rabas

Lisa kommentaar

Loading