2016 aasta nädal 2

Käesolev nädal tuli päris tore ja vaheldusrikas. Siia mahtus nii jooksmist, tööle ja koju suusatamist, jalgratta võimsustrenn pukil ning nädala lõpetuseks fätiga sõit + joostes Winter Xdream ja 4. koht. Kogu maht 15 h.

Nädala jooksu tuli küll planeeritust vähem, vaid 62 km, kuid sinna hulka loen kaks jooksu kvaliteetjooksudeks. Teisipäeval 16 km koju, väga libe ning seetõttu suurepärane treening kogu kehaga jooksmiseks. See tähendab et kogu aeg on vaja pingutada ka külje-seljalihaseid et tasakaalus püsida.

Teine kvaliteetjooks oli kolmapäevane 21km. Kui olin Herne tänavalt Viadukti teele keeranud, nägin ees ühte tüüpi jooksmas – no siin ikka jooksjad trenni teevad. Võidusõitja pole lihtne olla – kui ees on jooksja - siis ma kohe pean talle järele jõudma. Aga oh imet, pole just sage nähtus, et peab 4:30-ga jooksma et mööduda. Paistis et tal oli ka jooksmisega tegelenud, sest Järvevana teel püsis ta kenasti sabas isegi 4:20 tempoga. Merko maja juurest keerasin aga ma Järve suusaradadele, et jooksmine mitte liiga lihtne ei tunduks. Tema jätkas mööda tänavaid Järve Selveri suunal.

Läbi Järve metsa, Liiva raudteejaam ning sealt edasi üle Pärnu mnt. ning Kitsarööpa teele.  Sadas värsket lund ning vaatamata libedale teele suutsin enda jaoks mõistlikku tempot hoida. Ees olid sellised 2-3 minuti värskused jooksja jäljed. Jõudsin Hiiu-Õismäe kergliiklusteele – ei rohkem jälgi kui ikka needsamad, järjest värskemaks muutuvad jäljed. Nüüd juba sellised 1 minuti jäljed.

Vajutasin siis veidi juurde ja ennäe, jõudsingi paari kilomeetri pärast sellele samale jooksjale järele kellega koos linnast alustasime. Lasin tempo alla ning tegime paar sõna juttu. Selgus et ta tegeleb triatloni maailmas ja käib ka aeg-ajalt joostes tööl. On tore näha teisi pööraseid tüüpe.

Tubli, kiidan heaks!

Leivo talvine jooks

Lisa kommentaar

Loading