Räätsadega Soomaal

Kui reedel Kajale talvisest räätsamatkast rääkisin jäi üle ainult küsimus – kas ööbimisega või ilma.

Tegime ööbimisega – ainult et soojas kodus.

Äratuskell ajas meid 5:30 üles ning kell 9 paiku olime Meiekose juures stardivalmis. Kuna Kajast on saamas tehnikafriik siis olime seekord kahe GPS-ga. Kaja oli Garmin GPSMap 60Cx-ga, mille ta oma pojalt ära laenas. Panime punktid sisse ja teele-teele kurekesed.

räätsad

Hommikuse päikesega olid meie varjud raba peal üsna pikad ning seljakotid tekitasid minus tunde et me oleme välja hüpanud Priit Pärna multikast. Sellest kus mees teeb kindlaks, et maakera on ümmarguna ning jõuab vana ja küüru vajununa koju tagasi.

Kes järgmisena minemas on siis nüüd peale meid viib korralik rada Ingatsi vaatetornist otse Toonojale. Tegelikult tahtsime Sookolli Aivari jjurest startida aga kuna meil jäi asi väga viimase minuti peale siis ei saanud enam infot kas jõgi on ületatav. Sestap siis valisime ilma jõgede ületuseta marsruudi.

Kokku tuli üle 20km sumpamist läbi terve päikesekaare ehk ca 6 tunni jooksul.

Pean ütlema, et Toonoja saun oli taas kütmata. Igatahes –12 kraadi oli saun nii seest kui väljast.

toonoja saun

kaja soomaal soomaa

Kaja: 20km räätsadega rabas

Kommentaarid (2) -

  • Peep O.

    04.01.2010 14:19:36 | Vasta

    Ilus!

    Palun kirjelda paari sõnaga, kui hästi räätsadega kannab praeguse värske ja koheva, sulast veel puutumata lume peal. Tänud juba ette!

  • Kaja

    04.01.2010 15:04:27 | Vasta

    Kannab oluliselt paremini kui saapaga Smile
    Muidugi vajub sisse, aga vähem. Raba peal aga on ju ka aluspind pehme - seal oli räätsast ikka väga abi. Ainult mõnda üksikusse räätsajälge tuli vesi.
    Aga oma lapsepõlvest mäletan, et räätsad otsis mu maa ja loodusega kooskõlas tegutsev vanaema välja just nimelt siis, kui väljas oli pehme kohev lumi ja tuisuhanged. Kõva ja koorikuga lumega läks ta üle väljade ikka suuskadega.

Lisa kommentaar

Loading